Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosternieland

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oosternieland resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier check je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9.20 dH in Oosternieland.
 • Dit kan leiden tot issues zoals veel schoonmaken en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €240 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OosternielandHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9985
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oosternieland

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en/of glascorrosie? Veel huizenbezitters installeren een goede waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Het Hogeland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oosternieland wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Oosternieland?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oosternieland. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oosternieland zit met een waterhardheid van 9.20. Dat betekent hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lagere stookkosten, fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oosternieland

De waterhardheid van het leidingwater in Oosternieland ligt op ong. 9.20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oosternieland-9985

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Delta Duplex compact
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Waterboss 700 CWB700n
 • North Star 9UD

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oosternieland voer je de dH waarde terug van 9.20 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oosternieland.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €120 voor magnetische ontharders tot zo’n €1900 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van deze systemen starten bij €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie zit ergens tussen de €1175 en €1750 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Oosternieland.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en snel experts, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Mechanische waterontharderRond de €660
Waterontharder (elektrisch)Circa €1060
Regeneratiezout€30 per 50 kg
OnderhoudV.a €130 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €175
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Oosternieland?
De waterhardheid in Oosternieland ligt rond de 9.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is plus minus 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere verwarming en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oosternieland.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie