Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eppenhuizen

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 9.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Eppenhuizen leidt tot kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 9.20 dH in Eppenhuizen.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als huidirritaties en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €350 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid EppenhuizenWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9996
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Eppenhuizen

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de Nederlanders nemen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkere watersmaak en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Het Hogeland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Eppenhuizen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Eppenhuizen?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Eppenhuizen. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een lager energieverbruik en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Eppenhuizen ontvangt een waterhardheid van 9.20. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Eppenhuizen

De waterhardheid van het drinkwater in Eppenhuizen is 9.20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-eppenhuizen-9996

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Delta Ontario duplex
 • Culligan Global Cabinet
 • Culligan Medallist 915
 • Delta Domela
 • Ecowater Galaxy VDR25

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eppenhuizen minimaliseer je de dH waarde van 9.20 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €775.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Eppenhuizen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €165 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1575 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties starten bij €750 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1375 en €2200 incl. installatie. In het overzicht hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Eppenhuizen.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen en vandaag nog merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €60
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Elektronische waterontharderC.a. €1170
Reinigingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractC.a. €140 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €230
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Eppenhuizen?
De hardheid in Eppenhuizen is gemiddeld 9.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als lagere energierekening en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een minder droge huid, betere smaak van water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eppenhuizen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie