Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Loppersum

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Loppersum maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website tref je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Loppersum.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als aanslag op servies en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €315 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid LoppersumZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9919
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Loppersum

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een toenemende groep woningeigenaren lossen dit op met een professionele waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, betere smaak van water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Loppersum opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Loppersum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Loppersum?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Loppersum. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Loppersum kent een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Loppersum

De waterhardheid van het leidingwater in Loppersum ligt op ong. 12.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-loppersum-9919

Vaak geplaatste ontharders

 • 038waterontharder Separaat 14
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Hydrotense Seduction 8
 • Delta Duplex unit
 • Boshuis iQualQ Combi 100

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aquacell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Loppersum voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Loppersum.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1425 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1400 en €2000 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder check je de geschatte kosten van een waterontharder in Loppersum.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten installateurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €135
Waterontharder (mechanisch)V.a €800
Waterontharder (elektronisch)V.a €990
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €145 per beurt
MontageCirca €210
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Loppersum?
De hardheid van het kraanwater in Loppersum is plus minus 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een minder droge huid, smaakvol water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Loppersum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie