Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Houwerzijl

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Houwerzijl heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs bekijk je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 9.20 dH in Houwerzijl.
 • Dit is de oorsprong van situaties als kalk op de lak van de auto en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €320 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid HouwerzijlZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9973
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere stookkosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Houwerzijl

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid of minder lekker water uit de kraan? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Het Hogeland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Houwerzijl was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele ontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Houwerzijl?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Houwerzijl. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Houwerzijl heeft een gemeten waterhardheid van 9.20. Definitie: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Houwerzijl

De waterhardheid van het water in Houwerzijl is om en nabij de 9.20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-houwerzijl-9973

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • BWT Rondomat 50M
 • Euro Combi 25 Fleck
 • BWT AQA viseo
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • MultiAqua WaterMaster EC-4

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Houwerzijl reduceert je de dH waarde van 9.20 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Houwerzijl.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €95 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1400 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen bij €800 (zonder installatiewerk). Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1325 en €1825 incl. installatie. In het overzicht hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Houwerzijl.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk supersnel installateurs, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €135
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €860
Elektronische waterontharderC.a. €910
Onthardingstabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €125 (jaarbasis)
InstallatieVanaf €190
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Houwerzijl?
De hardheid van het leidingwater in Houwerzijl ligt rond de 9.20 dH. De meting in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Onder andere comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Houwerzijl.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie