Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kloosterburen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kloosterburen zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs verzamel je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9.20 dH in Kloosterburen.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld huidirritaties en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, zacht en fris water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €230 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid KloosterburenZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9977
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Kloosterburen

Heb je in huis last van een erg droge huid of witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkerdere koffie en thee en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Het Hogeland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Kloosterburen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Aanbieding ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kloosterburen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Kloosterburen. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een zachte huid en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Kloosterburen zit met een waterhardheid van 9.20. Samengevat: hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Kloosterburen

De waterhardheid van het leidingwater in Kloosterburen ligt op ong. 9.20 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kloosterburen-9977

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Calex Calex 22L
 • BWT AQA Perla 10
 • Amysoft C-200
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Hydrotense StandAlone 12L

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kloosterburen verklein je de dH waarde van 9.20 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kloosterburen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €60 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2025 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders beginnen bij €730, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1625 en €2075 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Kloosterburen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos snel monteurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Waterontharder (elektronisch)Circa €1090
Regeneratiezout€15 voor 25 kg
OnderhoudC.a. €135 op jaarbasis
MontagekostenC.a. €230
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Kloosterburen?
De hardheid in Kloosterburen ligt op 9.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen bedraagt 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een minder droge huid, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kloosterburen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie