Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Den Andel

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Den Andel heeft als effect kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten vind je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 9.20 dH in Den Andel.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als een droge huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €210 op jaarbasis.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid Den AndelWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9956
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Den Andel

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening of onnodig veel schoonmaken? Veel woningeigenaren installeren een slimme waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Het Hogeland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Den Andel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Den Andel?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Den Andel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Den Andel heeft een geschatte waterhardheid van 9.20. Definitie: hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Den Andel

De waterhardheid van het leidingwater in Den Andel is 9.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-den-andel-9956

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • BWT AQA Perla Duo
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Bayard Tenera 14
 • Kinetico Kube 15

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Den Andel voer je de dH waarde terug van 9.20 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Den Andel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1875 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk en model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers beginnen bij €680, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1300 en €1975 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Den Andel.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en snel experts, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €50
Mechanische waterontharderVanaf €780
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1180
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenV.a €80 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €170
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Den Andel?
De hardheid van het kraanwater in Den Andel ligt rond de 9.20 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Den Andel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie