Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ulrum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Ulrum leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl tref je handige info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9.20 dH in Ulrum.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, zacht en smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €295 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid UlrumHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9971
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Ulrum

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en/of te veel schoonmaken? Een groeiend aantal huishoudens installeren een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, zijdezachte kleding en huid en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Het Hogeland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ulrum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ulrum?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Ulrum. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ulrum zit met een waterhardheid van 9.20. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Ulrum

De waterhardheid van het drinkwater in Ulrum bedraagt circa 9.20 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ulrum-9971

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • BWT Rondomat 25M
 • Erie Softline Eco20
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Euro Twin 10

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ulrum reduceert je de dH waarde van 9.20 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ulrum.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €80 voor magnetische ontharders tot een slordige €2150 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers starten bij €790 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1600 en €1825 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Ulrum.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk snel monteurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €50
Mechanische waterontharderCirca €750
Elektrische waterontharderVanaf €920
Regeneratiezout€17,50 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €90 p/jaar
InstallatieRond de €160
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Ulrum?
De hardheid in Ulrum is doorgaans 9.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is doorgaans 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ulrum.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie