Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Uithuizermeeden

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Uithuizermeeden maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier lees je handige info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.20 dH in Uithuizermeeden.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals eczeem klachten en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €205 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid UithuizermeedenHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9982
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Uithuizermeeden

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat Nederlanders bestellen een professionele waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Het Hogeland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Uithuizermeeden hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Uithuizermeeden?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Uithuizermeeden. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Uithuizermeeden heeft een waterhardheid van 9.20. Samengevat: hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Uithuizermeeden

De waterhardheid van het leidingwater in Uithuizermeeden bedraagt circa 9.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-uithuizermeeden-9982

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Culligan Medallist 915
 • North Star 17ED
 • North Star 17UD
 • Kinetico Essential 8
 • Apic Zetes

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Uithuizermeeden reduceer je de dH waarde van 9.20 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Uithuizermeeden.

Reken af met kalk!

Neem contact op met specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot wel €2250 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties lopen op vanaf €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1475 en €1875 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Uithuizermeeden.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en snel merken, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €140
Mechanische waterontharderVanaf €790
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1120
Zouttabletten€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €140 op jaarbasis
MontagekostenRond de €225
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Uithuizermeeden?
De hardheid van het leidingwater in Uithuizermeeden is om en nabij de 9.20 dH. De waarde in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Uithuizermeeden.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie