Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stitswerd

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Stitswerd resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9.20 dH in Stitswerd.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals geïrriteerde huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €290 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid StitswerdHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9999
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Stitswerd

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en veel schoonmaakproducten nodig? Een groot deel van de huizenbezitters nemen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, lekkere watersmaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Het Hogeland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Stitswerd was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Professionele waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Stitswerd?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Stitswerd. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Stitswerd ontvangt een waterhardheid van 9.20. Dit staat voor hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Stitswerd

De waterhardheid van het leidingwater in Stitswerd is ongeveer 9.20 dH. Dit betekent dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-stitswerd-9999

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Delta Simplex compact
 • Bayard Minima
 • Delta Isera
 • Bayard Minima
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Stitswerd voer je de dH waarde terug van 9.20 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Stitswerd.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €125 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1600 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. In aanvulling op deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers lopen op vanaf €680 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1350 en €2200 incl. installatie. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Stitswerd.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en zonder kosten specialisten, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Mechanische waterontharderBegint bij €840
Waterontharder (elektronisch)C.a. €920
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractCirca €160 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €225
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Stitswerd?
De waterhardheid in Stitswerd is grofweg 9.20 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is grofweg 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Stitswerd.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie