Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Warffum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Warffum heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 9.20 dH in Warffum.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als kalk op de lak van de auto en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WarffumTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9989
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Warffum

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid en/of minder lekker water uit de kraan? Een groeiend aantal Nederlanders plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Het Hogeland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Warffum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Warffum?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Warffum. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot structureel lagere energiekosten en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Warffum ontvangt een waterhardheid van 9.20. Samengevat: hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Warffum

De waterhardheid van het leidingwater in Warffum is 9.20 Duitse graden. Dit betekent dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-warffum-9989

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Garona
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Remon Waterontharders Sava
 • Waterboss 700 CWB700n
 • General electric GXOF18KE

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Warffum minimaliseer je de dH waarde van 9.20 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Warffum.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1875 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers zijn zo’n €650 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €1900 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Warffum.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je eenvoudig en vandaag nog installateurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €50
Mechanische waterontharderV.a €730
Elektrische waterontharderC.a. €1210
Zout€40 voor 75 kilo
OnderhoudBegint bij €140 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €210
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Warffum?
De waterhardheid in Warffum is doorgaans 9.20 dH. De meting in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere energierekening en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Warffum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie