Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rasquert

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Rasquert maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9.20 dH in Rasquert.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als irritaties aan de huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €315 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid RasquertWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9955
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Rasquert

Heb je last van geïrriteerde huid en minder lekker water uit de kraan? Meer en meer Hollanders en Belgen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Het Hogeland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Rasquert was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Rasquert?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Rasquert. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor smaakvol water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Rasquert ontvangt een waterhardheid van 9.20. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Rasquert

De waterhardheid van het water in Rasquert is om en nabij de 9.20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rasquert-9955

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • BWT AQA life
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • BWT Rondomat 50M
 • MultiAqua WaterMaster EC-10

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rasquert minimaliseer je de dH waarde van 9.20 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Rasquert.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2150 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterverzachters starten bij €710, excl. installatie. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1375 en €1700 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Rasquert.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en snel merken, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €110
Mechanische waterontharderV.a €670
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1130
Zouttabletten€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €155 (jaarbasis)
MontageVanaf €210
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Rasquert?
De hardheid van het kraanwater in Rasquert is doorgaans 9.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een fijne douchebeurt, fris kraanwater, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld door zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Rasquert.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie