Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Appingedam

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Appingedam maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website tref je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.20 dH in Appingedam.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld een droge huid en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid AppingedamHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteAppingedam
Postcode9902
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24400 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Appingedam

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en/of kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal huishoudens kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en besparen op de energiekosten. In de gemeente Appingedam opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Appingedam heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Appingedam?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Appingedam. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Appingedam heeft een gemeten waterhardheid van 6.20. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Appingedam

De waterhardheid van het water in Appingedam bedraagt ongeveer 6.20 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-appingedam-9902

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • 038waterontharder Separaat 10
 • North Star 9ED
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Watergenius Blue Line Max
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Appingedam voer je de dH waarde terug van 6.20 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Appingedam.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders starten vanaf €810, zonder installeren. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1700 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder check je de geraamde kosten van een waterontharder in Appingedam.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en zonder kosten modellen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €95
Mechanische waterontharderV.a €860
Elektrische waterontharderBegint bij €1150
Regeneratiezout€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €130 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €230
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Appingedam?
De hardheid van het kraanwater in Appingedam is ongeveer 6.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Appingedam.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie