Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vierhuizen

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Vierhuizen resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina tref je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 9.20 dH in Vierhuizen.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals strepen op je ruiten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid VierhuizenHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9975
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Vierhuizen

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid of kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep Hollanders en Belgen lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Het Hogeland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Vierhuizen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke ontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Vierhuizen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Vierhuizen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Vierhuizen zit met een waterhardheid van 9.20. Samengevat: hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Vierhuizen

De waterhardheid van het leidingwater in Vierhuizen is 9.20 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-vierhuizen-9975

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Calex Calex 11
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Judo Quicksoft Duo
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Euro Twin 20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vierhuizen reduceer je de dH waarde van 9.20 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Vierhuizen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €135 voor magnetische ontharders tot ruim €2200 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van dergelijke installaties starten bij €800, excl. installatie. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €2125 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Vierhuizen.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos monteurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Waterontharder (mechanisch)V.a €830
Elektrische waterontharderV.a €920
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €85 p/jaar
PlaatsingVanaf €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Vierhuizen?
De waterhardheid in Vierhuizen is grofweg 9.20 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vierhuizen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie