Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eenrum

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Eenrum maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal lees je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 9.20 dH in Eenrum.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €310 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid EenrumHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9967
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Eenrum

Heb je last van droog haar na het douchen en hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep Nederlanders lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Het Hogeland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Eenrum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eenrum?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Eenrum. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot smaakvoller water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Eenrum kent een waterhardheid van 9.20. Samengevat: hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Eenrum

De waterhardheid van het drinkwater in Eenrum bedraagt circa 9.20 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-eenrum-9967

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • BWT AQA Perla 5
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Delta Isera
 • Erie Maxima Eco32
 • Erie Slimline Eco14

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Eenrum reduceert je de dH waarde van 9.20 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Eenrum.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1900 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontharders beginnen bij €670 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1525 en €1700 inclusief inregelen. In het volgende schema achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Eenrum.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en snel merken, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €710
Elektronische waterontharderCirca €1010
Zout€50 voor 100 kg
OnderhoudBegint bij €125 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €170
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Eenrum?
De waterhardheid in Eenrum is doorgaans 9.20 dH. De waarde in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Onder andere geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Eenrum.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie