Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kantens

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Kantens heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl lees je handige info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 9.20 dH in Kantens.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals veel schoonmaken en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €285 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid KantensZo werkt een waterontharderGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9995
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Kantens

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat huishoudens installeren een goede waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je hebt minder wasmiddelen nodig, een glanzende vaat en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Het Hogeland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Kantens wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kantens?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Kantens. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Kantens heeft een gemeten waterhardheid van 9.20. Dit staat voor hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Kantens

De waterhardheid van het leidingwater in Kantens bedraagt circa 9.20 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-kantens-9995

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Onega duplex
 • Euro Twin 20
 • Halutec Domus DPS 500
 • Euro Combi compact 20
 • Delta Mosela

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Kantens reduceert je de dH waarde van 9.20 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kantens.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Buiten deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontharders zijn zo’n €730, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1650 en €2000 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Kantens.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en kosteloos vakmannen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Elektrische waterontharderCirca €910
Onthardingszout€25 per 50 kg
OnderhoudBegint bij €150 per beurt
InstallatiekostenVanaf €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Kantens?
De hardheid van het leidingwater in Kantens is om en nabij de 9.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is plus minus 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een minder droge huid, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kantens.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie