Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sauwerd

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 9.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Sauwerd zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Hier tref je nuttige informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 9.20 dH in Sauwerd.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld bittere thee koffie en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SauwerdTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9771
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sauwerd

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid en/of witte aanslag op het glaswerk? Een toenemende groep woningeigenaren bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Het Hogeland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Sauwerd was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sauwerd?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sauwerd. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sauwerd heeft een waterhardheid van 9.20. Dit houdt in hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Sauwerd

De waterhardheid van het drinkwater in Sauwerd bedraagt circa 9.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-sauwerd-9771

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Atag Descale 10
 • North Star 40ED
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Apic Zetes junior

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sauwerd voer je de dH waarde terug van 9.20 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sauwerd.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €125 voor een magnetische ontharder tot wel €1875 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterverzachters lopen op vanaf €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1575 en €1975 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Sauwerd.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en kosteloos specialisten, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Mechanische waterontharderVanaf €660
Elektrische waterontharderVanaf €930
Zout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €95 per beurt
MontageCirca €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Sauwerd?
De hardheid van het leidingwater in Sauwerd is om en nabij de 9.20 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is om en nabij de 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een besparing op de energierekening en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sauwerd.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie