Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hornhuizen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Hornhuizen zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze website bekijk je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9.20 dH in Hornhuizen.
 • Hierdoor ontstaan onder andere wit uitslaande wanden en tegels en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 op jaarbasis.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HornhuizenHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9978
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hornhuizen

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of te veel schoonmaken? Een groot deel van de huishoudens nemen een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Het Hogeland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hornhuizen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hornhuizen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hornhuizen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hornhuizen ontvangt een waterhardheid van 9.20. Definitie: hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lagere stookkosten, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hornhuizen

De waterhardheid van het drinkwater in Hornhuizen bedraagt ongeveer 9.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-hornhuizen-9978

Interessante installaties

 • Century CWS 100V/UF
 • BWT Rondomat 100M
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Waterluxe Duo 7

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hornhuizen voer je de dH waarde terug van 9.20 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €810.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hornhuizen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2250 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen starten vanaf €710, exclusief installatiekosten. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1225 en €2050 (met montage inbegrepen). In het volgende schema check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Hornhuizen.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en zonder kosten installateurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Mechanische waterontharderVanaf €770
Elektronische waterontharderV.a €990
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudRond de €100 per jaar
InstallatiekostenC.a. €225
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Hornhuizen?
De hardheid in Hornhuizen bedraagt 9.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hornhuizen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie