Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Usquert

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Usquert heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier lees je nuttige info info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9.20 dH in Usquert.
 • Hierdoor ontstaan problemen als een irriterende huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid UsquertHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9988
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Usquert

Heb je in huis last van dichtgeslibde leidingen en veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de mensen kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Het Hogeland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Usquert hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Usquert?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Usquert. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Usquert kent een waterhardheid van 9.20. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Usquert

De waterhardheid van het drinkwater in Usquert ligt op ong. 9.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-usquert-9988

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Delta Escalda
 • North Star 9UD
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Kinetico 2020C HE
 • Delta Duplex compact

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Usquert voer je de dH waarde terug van 9.20 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Usquert.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €100 voor magnetische ontharders tot zo’n €2025 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Buiten deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders lopen op vanaf €650 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1575 en €1875 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Usquert.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en kosteloos installatiebedrijven, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €95
Mechanische waterontharderVanaf €650
Elektrische waterontharderRond de €1190
Onthardingstabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €90 per 12 maanden
PlaatsingCirca €240
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Usquert?
De hardheid van het kraanwater in Usquert ligt rond de 9.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Usquert.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie