Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eemshaven

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Eemshaven zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs verzamel je praktische info over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 9.20 dH in Eemshaven.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als veel schoonmaakwerk en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €340 per 12 maanden.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid EemshavenHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9979
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Eemshaven

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters installeren een professionele waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachtere was en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Het Hogeland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Eemshaven hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Professionele verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eemshaven?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Eemshaven. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor fris kraanwater en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Eemshaven zit met een waterhardheid van 9.20. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Eemshaven

De waterhardheid van het water in Eemshaven is ongeveer 9.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-eemshaven-9979

Interessante installaties

 • Culligan Global Cabinet
 • Kinetico Kube 6
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Kinetico Essential

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Service) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Eemshaven reduceert je de dH waarde van 9.20 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Eemshaven.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot ruim €1850 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen beginnen bij €680 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1325 en €2200 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Eemshaven.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan men makkelijk snel merken, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €75
Waterontharder (mechanisch)V.a €880
Waterontharder (elektronisch)V.a €990
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €145 op jaarbasis
MontageBegint bij €190
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Eemshaven?
De hardheid van het water in Eemshaven is grofweg 9.20 dH. De meting in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eemshaven.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie