Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lauwersoog

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Lauwersoog maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten bekijk je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.20 dH in Lauwersoog.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals kalkaanslag en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €295 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid LauwersoogTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9976
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Lauwersoog

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid of extra zeep en shampoo nodig? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een elektrische waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachtere was en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Het Hogeland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Lauwersoog was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Professionele ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lauwersoog?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Lauwersoog. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Lauwersoog ontvangt een waterhardheid van 9.20. Dit staat voor hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Lauwersoog

De waterhardheid van het leidingwater in Lauwersoog bedraagt ongeveer 9.20 dH. Dit betekent dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-lauwersoog-9976

Veel gekozen merken

 • Calex Calex 15L
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Erie Maxima Eco26

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lauwersoog verklein je de dH waarde van 9.20 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lauwersoog.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €80 voor magnetische ontharders tot ruim €1450 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €840, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1300 en €2175 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Lauwersoog.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en direct installatiebedrijven, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €110
Mechanische waterontharderCirca €890
Elektrische waterontharderVanaf €1020
Onthardingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €90 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €175
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Lauwersoog?
De hardheid van het leidingwater in Lauwersoog is circa 9.20 dH. De waarde in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een zachte huid en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld middels de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lauwersoog.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie