Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudeschip

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oudeschip zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs tref je uitgebreide info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9.20 dH in Oudeschip.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid OudeschipWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9984
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Oudeschip

Heb jij genoeg van een erg droge huid en/of eindeloos schoonmaken? Een groot deel van de mensen nemen een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Het Hogeland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Oudeschip wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oudeschip?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oudeschip. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oudeschip ontvangt een waterhardheid van 9.20. Definitie: hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Oudeschip

De waterhardheid van het drinkwater in Oudeschip is om en nabij de 9.20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oudeschip-9984

Veel gekozen merken

 • Delta Domela
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Bayard Tenera 14
 • Aquarex IMP Pro 14
 • BWT AQA life

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oudeschip reduceer je de dH waarde van 9.20 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oudeschip.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Van €170 voor magnetische ontharders tot ruim €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €780, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1500 en €2225 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Oudeschip.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Zo kan je makkelijk en zonder kosten installateurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €770
Elektrische waterontharderC.a. €1050
Reinigingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €130 per jaar
MontageVanaf €230
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Oudeschip?
De hardheid van het kraanwater in Oudeschip is plus minus 9.20 dH. De waarde in de provincie Groningen is grofweg 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oudeschip.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie