Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wehe-den Hoorn

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Wehe-den Hoorn zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl vind je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9.20 dH in Wehe-den Hoorn.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals kalkaanslag en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Wehe-den HoornTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9964
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Wehe-den Hoorn

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming of veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal Nederlanders bestellen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Het Hogeland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Wehe-den Hoorn was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wehe-den Hoorn?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wehe-den Hoorn. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wehe-den Hoorn heeft een geschatte waterhardheid van 9.20. Dit staat voor hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Wehe-den Hoorn

De waterhardheid van het leidingwater in Wehe-den Hoorn ligt op ong. 9.20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wehe-den-hoorn-9964

Vaak gekozen modellen

 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • BWT Rondomat 100M
 • Ecowater ESM 11
 • Halutec Domus DPS 600
 • North Star Okosoft 35

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wehe-den Hoorn voer je de dH waarde terug van 9.20 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Wehe-den Hoorn.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1475 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontkalkers starten vanaf €790, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1550 en €1800 incl. installatie. In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Wehe-den Hoorn.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan je gemakkelijk en snel merken, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €50
Waterontharder (mechanisch)Circa €790
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1110
Zout€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €110 p/jaar
PlaatsingBegint bij €260
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Wehe-den Hoorn?
De waterhardheid in Wehe-den Hoorn is circa 9.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wehe-den Hoorn.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie