Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Achtkarspelen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Achtkarspelen heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website verzamel je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 9.20 dH in Achtkarspelen.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals droog haar na het douchen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid AchtkarspelenFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9873
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Achtkarspelen

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening of bittere smakende thee? Een groot deel van de huishoudens kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Achtkarspelen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Achtkarspelen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Achtkarspelen?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Achtkarspelen. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Achtkarspelen ontvangt een waterhardheid van 9.20. Definitie: hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Achtkarspelen

De waterhardheid van het drinkwater in Achtkarspelen is om en nabij de 9.20 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-achtkarspelen-9873

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • 038waterontharder Compact 20
 • Bayard Tenera 28
 • North Star 11UD
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Achtkarspelen reduceer je de dH waarde van 9.20 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het kost stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Achtkarspelen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €105 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1425 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €650 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat zit ergens tussen de €1575 en €2200 incl. installatie. In de onderstaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Achtkarspelen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe en gratis modellen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Mechanische waterontharderRond de €840
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1190
Tabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenRond de €85 p/jaar
InstallatieV.a €225
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Achtkarspelen?
De hardheid in Achtkarspelen ligt op 9.20 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Achtkarspelen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie