Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noord-Holland

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.24 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Noord-Holland leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.24 dH in Noord-Holland.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als kalkaanslag en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 op jaarbasis.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Noord-Holland

Heb je in huis last van huidirritaties of strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, betere smaak van water en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de provincie Noord-Holland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Noord-Holland hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.
PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.
Bekijk installateurs in: Amsterdam, Diemen, Landsmeer, Edam-Volendam, Waterland, Amstelveen, Ouder-Amstel, Hilversum, Wijdemeren, Blaricum, Huizen, Weesp, Gooise Meren, Uithoorn, Aalsmeer, Purmerend, Beemster, Oostzaan, Zaanstad, Wormerland, Enkhuizen, Stede Broec, Koggenland, Medemblik, Hoorn, Drechterland, Heerhugowaard, Opmeer, Langedijk, Schagen, Hollands Kroon, Den Helder, Texel, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Uitgeest, Bergen Noord-Holland, Beverwijk, Heemskerk, Velsen, Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Haarlemmermeer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Noord-Holland.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan professionals voor tips en hulp.