Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waterland

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Waterland zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs bekijk je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Waterland.
 • Dit kan zorgen voor onder andere slecht functionerende apparaten en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €305 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid WaterlandHoe werkt het?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1153
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Waterland

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten of doffe aanslag in keuken en badkamer? Veel woningeigenaren nemen een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Waterland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Waterland gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Waterland?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Waterland. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een lager energieverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Waterland heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Waterland

De waterhardheid van het leidingwater in Waterland bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-waterland-1153

Populaire merken en modellen

 • 038waterontharder Separaat 14
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Lubron Softstar Classic
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Atlantis AT210

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Waterland verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Waterland.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers starten bij €690, exclusief installatiekosten. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1325 en €2050 inclusief inregelen. In het volgende schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Waterland.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en snel monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €50
Waterontharder (mechanisch)Circa €840
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1110
Zout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €135 per jaar
PlaatsingVanaf €175
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Waterland?
De hardheid van het kraanwater in Waterland is grofweg 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Waterland.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie