Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Alkmaar

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Alkmaar resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je belangrijke informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Alkmaar.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als droog haar na het douchen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €205 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid AlkmaarFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1821
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Alkmaar

Heb je last van droog haar na het douchen of onnodig poets- en boenwerk? Een toenemende groep mensen plaatsen een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachter wasgoed en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Alkmaar opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Alkmaar wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Alkmaar?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Alkmaar. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager energieverbruik en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Alkmaar ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, minder last van een droge huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Alkmaar

De waterhardheid van het leidingwater in Alkmaar is om en nabij de 6.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-alkmaar-1821

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Atag Descale 30
 • Delta Morava
 • Delta Ontario duplex
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Hydrotense StandAlone 12L

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Service) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Alkmaar verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het waterverbruik, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Alkmaar.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1525 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterverzachters starten bij €810, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €1900 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Alkmaar.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en direct experts, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €70
Waterontharder (mechanisch)V.a €810
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1050
Onthardingstabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €115 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €220
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Alkmaar?
De waterhardheid in Alkmaar is gemiddeld 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Alkmaar.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie