Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bloemendaal

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Bloemendaal maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je handige info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Bloemendaal.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als kalkstrepen op glas en lak en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €340 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BloemendaalHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2061
Gem. Gasverbruik M32080 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Bloemendaal

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten en bittere smakende thee? Een groot deel van de huizenbezitters nemen een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Bloemendaal vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Bloemendaal was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Professionele ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bloemendaal?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bloemendaal. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Bloemendaal heeft een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bloemendaal

De waterhardheid van het water in Bloemendaal is om en nabij de 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-bloemendaal-2061

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Bayard Tenera 22
 • Bayard Ecosoft 10
 • Delta Duplex unit
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • BWT Aquadial softlife bio 25

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Bloemendaal verklein je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €910.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Bloemendaal.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €90 voor magnetische ontharders tot een slordige €1950 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1475 en €2200 incl. installatie. In onderstaande schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Bloemendaal.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Zo kan men zonder problemen en direct merken, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €110
Mechanische waterontharderRond de €820
Waterontharder (elektronisch)Circa €980
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €160 per beurt
MontagekostenVanaf €200
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Bloemendaal?
De hardheid van het kraanwater in Bloemendaal bedraagt 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. O.a. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bloemendaal.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie