Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haarlem

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Haarlem maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl vind je nuttige info info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Haarlem.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere onnodig veel zeepverbruik en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid HaarlemHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Postcode2023
Gem. Gasverbruik M31230 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere stookkosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Haarlem

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten of kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters lossen dit op met een slimme waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Haarlem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Haarlem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Aanbieding ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Haarlem?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Haarlem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Haarlem kent een waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Haarlem

De waterhardheid van het leidingwater in Haarlem ligt op ong. 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-haarlem-2023

Veel gekozen merken

 • Bayard Tenera 14
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Boshuis Duolux plus 200
 • BWT AQA smart C

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Haarlem verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Haarlem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot ruim €1950 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontkalkers starten bij €740 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1350 en €1700 incl. installatie. In het volgende schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Haarlem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos modellen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €750
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1090
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractCirca €120 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €180
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Haarlem?
De waterhardheid in Haarlem ligt rond de 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Haarlem.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie