Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beemster

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Beemster leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website tref je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Beemster.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €295 op jaarbasis.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BeemsterHoe gaat het in z’n werk?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1463
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Beemster

Heb je last van rendementsverlies van verwarming en/of kalkstrepen op ramen? Een groeiend aantal huizenbezitters bestellen een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Beemster kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Beemster hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Beemster?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Beemster. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Beemster kent een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lagere energiekosten, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Beemster

De waterhardheid van het water in Beemster bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-beemster-1463

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Apic Zetes
 • Atag Descale 20
 • Detandt-Simon Primo 12
 • 038waterontharder Compact 20
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beemster reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Beemster.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot ruim €1550 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1275 en €2225 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Beemster.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en snel experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €60
Mechanische waterontharderRond de €840
Elektrische waterontharderVanaf €1010
Regeneratiezout€50 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €80 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €200
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Beemster?
De waterhardheid in Beemster is gemiddeld 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een minder droge huid, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Beemster.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie