Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wormerland

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Wormerland heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Wormerland.
 • Dit kan leiden tot problemen als droge haren na een douchebeurt en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €235 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WormerlandTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1546
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wormerland

Zit jij in de woning ook met situaties als droog haar na het douchen of doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer Nederlanders installeren een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, textiel slijt minder snel en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Wormerland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Wormerland wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wormerland?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wormerland. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wormerland kent een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Wormerland

De waterhardheid van het water in Wormerland is om en nabij de 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wormerland-1546

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Apic Nessos
 • BWT AQA smart
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Atlantis Cabinet A-10R

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wormerland verklein je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €960.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Wormerland.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €65 voor magnetische ontharders tot ruim €1400 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontharders zijn zo’n €650, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1200 en €2125 incl. installatie. In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Wormerland.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en direct specialisten, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €125
Mechanische waterontharderV.a €780
Elektronische waterontharderV.a €1120
Onthardingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractVanaf €160 per beurt
InstallatieV.a €170
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Wormerland?
De hardheid van het water in Wormerland schatten we op 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. prettige douchebeurt, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wormerland.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie