Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beverwijk

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Beverwijk leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website lees je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Beverwijk.
 • Dit kan zorgen voor situaties als onnodig veel zeepverbruik en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €215 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid BeverwijkTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcode1941
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25900 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Beverwijk

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid of bittere thee en koffie? Meer en meer huizenbezitters bestellen een slimme waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Beverwijk opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Beverwijk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Beverwijk?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Beverwijk. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Beverwijk heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Beverwijk

De waterhardheid van het leidingwater in Beverwijk ligt op ong. 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-beverwijk-1941

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Bayard Ecosoft 10
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • BWT AQA Perla Duo
 • Fegon AquaStar B-1000 ES

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pentair Fleck) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beverwijk verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Beverwijk.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1400 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €790, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €2225 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Beverwijk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €70
Mechanische waterontharderV.a €650
Waterontharder (elektrisch)V.a €1200
Tabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €130 op jaarbasis
PlaatsingskostenCirca €170
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Beverwijk?
De waterhardheid in Beverwijk komt uit op ong. 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is gemiddeld 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd middels natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Beverwijk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie