Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Uithoorn

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Uithoorn resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Uithoorn.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als koffie thee dat bitter smaakt en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €290 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid UithoornZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Postcode1421
Gem. Gasverbruik M31280 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Uithoorn

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel of kalk op de lak van de auto? Veel Nederlanders lossen dit op met een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Uithoorn kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Uithoorn heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Uithoorn?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Uithoorn. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Uithoorn heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Uithoorn

De waterhardheid van het drinkwater in Uithoorn is ongeveer 6.00 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-uithoorn-1421

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Amysoft E-300
 • North Star 20ED
 • Erie IQsoft Eco9
 • Erie IQsoft Eco18
 • Hattem BLU B65

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Uithoorn verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Uithoorn.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €115 voor magnetische ontharders tot meer dan €1425 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk en model, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €730 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €1950 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Uithoorn.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis merken, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €135
Waterontharder (mechanisch)Circa €810
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1190
Regeneratiezout€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €125 per jaar
PlaatsingC.a. €230
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Uithoorn?
De waterhardheid in Uithoorn schatten we op 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is om en nabij de 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Uithoorn.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie