Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Den Helder

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Den Helder heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal check je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Den Helder.
 • Dit kan leiden tot situaties als apparaten die slecht werken en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €320 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Den HelderHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1784
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Den Helder

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties of water met een vreemde smaak? Veel huishoudens kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Den Helder zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Den Helder hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Den Helder?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Den Helder. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Den Helder heeft een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Den Helder

De waterhardheid van het leidingwater in Den Helder bedraagt circa 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-den-helder-1784

Populaire merken en modellen

 • Atag Descale 15
 • Erie Maxima Eco32
 • Euro Combi compact 10
 • Erie Maxima Eco32
 • Lubron Easysoft 750 Classic

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Den Helder reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een lage prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Den Helder.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €140 voor magnetische ontharders tot zo’n €1850 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Buiten deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1525 en €2050 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Den Helder.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en gratis specialisten, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €155
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €710
Elektrische waterontharderV.a €940
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €120 per 12 maanden
PlaatsingskostenC.a. €175
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Den Helder?
De hardheid in Den Helder ligt op 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk aan prettige douchebeurt, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Den Helder.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie