Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hollands Kroon

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Hollands Kroon heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Hier vind je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Hollands Kroon.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als slecht functionerende apparaten en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, een zachte huid en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €300 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid Hollands KroonHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Hollands Kroon

Heb je last van verstopte leidingen of kalk op de lak van de auto? Meer en meer huizenbezitters installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, lekkerdere koffie en thee en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Hollands Kroon zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Hollands Kroon hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Duurzame verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hollands Kroon?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hollands Kroon. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Hollands Kroon heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Hollands Kroon

De waterhardheid van het water in Hollands Kroon bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hollands-kroon-1778

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Atag Descale 10
 • Amysoft C-100
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Delta Rusela
 • Watertotaal Euro Twin 20

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hollands Kroon reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hollands Kroon.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €105 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Buiten deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €740 (zonder installatiewerk). Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1200 en €1875 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hollands Kroon.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men eenvoudig en zonder kosten specialisten, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €125
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €730
Elektrische waterontharderBegint bij €940
Onthardingszout€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €95 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Hollands Kroon?
De hardheid van het kraanwater in Hollands Kroon is ongeveer 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld via zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hollands Kroon.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie