Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Amstelveen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, vies water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Amstelveen resulteert in kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl lees je nuttige info info over de waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Amstelveen.
 • Dit is de oorsprong van onder andere eczeem klachten en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid AmstelveenTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmstelveen
Postcode1186
Gem. Gasverbruik M31210 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Amstelveen

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken en/of aanslag op servies? Steeds meer Hollanders en Belgen kiezen een innovatieve waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid na bad of douche en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Amstelveen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Amstelveen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Amstelveen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Amstelveen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Amstelveen heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Amstelveen

De waterhardheid van het drinkwater in Amstelveen bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-amstelveen-1186

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • 038waterontharder Separaat 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Kinetico Kube 15
 • Hydrotense Seduction 8
 • Euro Combi 25 Fleck

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Amstelveen reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Amstelveen.

Reken af met kalk!

Neem contact op met product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €115 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1775 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €670 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1400 en €2075 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Amstelveen.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €110
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €780
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1190
Reinigingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €95 (jaarbasis)
MontagekostenV.a €220
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Amstelveen?
De waterhardheid in Amstelveen is plus minus 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Zoals comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Amstelveen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie