Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ouder-Amstel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Ouder-Amstel resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs lees je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Ouder-Amstel.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €275 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Ouder-AmstelTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1191
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Ouder-Amstel

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en water met een vreemde smaak? Een toenemende groep huishoudens installeren een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een lager energieverbruik. In de gemeente Ouder-Amstel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Ouder-Amstel heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ouder-Amstel?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ouder-Amstel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een zachte huid en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ouder-Amstel heeft een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Ouder-Amstel

De waterhardheid van het water in Ouder-Amstel is om en nabij de 6.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-ouder-amstel-1191

Populaire merken en modellen

 • AEG 18 L
 • Euro Combi compact 10
 • Mooiwater Grande
 • BWT AQA life
 • MultiAqua WaterMaster EC-14

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ouder-Amstel voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ouder-Amstel.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €50 voor magnetische ontharders tot een slordige €1750 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en de omvang van het systeem. Buiten deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers lopen op vanaf €720 (zonder installatiewerk). Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1400 en €2175 inclusief plaatsing. In onderstaande schema tref je de huidige kosten van een waterontharder in Ouder-Amstel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij makkelijk supersnel modellen, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €130
Mechanische waterontharderRond de €790
Elektrische waterontharderV.a €1040
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudstarievenC.a. €90 op jaarbasis
PlaatsingCirca €225
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Ouder-Amstel?
De hardheid in Ouder-Amstel is plus minus 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lager energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ouder-Amstel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie