Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Langedijk

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Langedijk zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website vind je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Langedijk.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals eczeem klachten en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €210 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid LangedijkWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1722
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Langedijk

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid en strepen op de ramen? Een toenemende groep woningeigenaren installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Langedijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Langedijk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goede verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Langedijk?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Langedijk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Langedijk heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Langedijk

De waterhardheid van het leidingwater in Langedijk bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-langedijk-1722

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Mooiwater Compact
 • Euro Twin 14
 • BWT AQA viseo

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Langedijk voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte hangt af van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Langedijk.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €110 voor magnetische ontharders tot ruim €1400 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €660 (zonder installatiewerk). Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1400 en €2225 inclusief installatiewerk. In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Langedijk.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk en snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €105
Mechanische waterontharderBegint bij €680
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1070
Regeneratiezout€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €150 op jaarbasis
MontageC.a. €175
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Langedijk?
De hardheid van het kraanwater in Langedijk ligt op 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is gemiddeld 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere verwarming en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Langedijk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie