Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Velsen

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Velsen zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier check je praktische info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Velsen.
 • Dit kan zorgen voor onder andere kalkaanslag en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid VelsenZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1991
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Velsen

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een aanzienlijk aantal Nederlanders installeren een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Velsen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Velsen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Velsen?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Velsen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Velsen heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. kalkvrije leidingen, zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Velsen

De waterhardheid van het water in Velsen ligt op ong. 6.00 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-velsen-1991

Interessante installaties

 • Bayard Minima
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Lubron Softstar SXT2

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Velsen reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Velsen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €670, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €2200 inclusief installatiewerk. In het volgende schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Velsen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel merken, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €125
Mechanische waterontharderV.a €680
Waterontharder (elektrisch)V.a €930
Tabletten€45 per 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €150 per beurt
InstallatiekostenV.a €225
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Velsen?
De hardheid van het water in Velsen komt uit op ong. 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland is om en nabij de 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het comfort. Zoals een fijne douchebeurt, betere smaak van water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Velsen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie