Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Weesp

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Weesp heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Weesp.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als veel schoonmaken en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €305 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid WeespWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWeesp
Postcode1382
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25100 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Weesp

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en minder lekker water uit de kraan? Veel woningeigenaren bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, het textiel gaat langer mee en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Weesp werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Weesp hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Weesp?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Weesp. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Weesp kent een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Weesp

De waterhardheid van het leidingwater in Weesp is 6.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-weesp-1382

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Amysoft E-100
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Apic Melite
 • Watts OneFlow
 • Watergenius Blue Line Basic

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals BWT) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Weesp reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Weesp.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Van €50 voor magnetische ontharders tot ruim €1400 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €710, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1375 en €1725 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Weesp.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en snel installateurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Waterontharder (mechanisch)V.a €810
Elektronische waterontharderC.a. €1020
Regeneratiezout€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €80 per beurt
MontageVanaf €225
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Weesp?
De hardheid van het water in Weesp is grofweg 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is om en nabij de 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder neemt voor het comfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Weesp.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie