Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heerhugowaard

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Heerhugowaard zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier check je uitgebreide info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Heerhugowaard.
 • Hierdoor ontstaan problemen als wit uitslaande wanden en tegels en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €285 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HeerhugowaardHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeerhugowaard
Postcode1704
Gem. Gasverbruik M31090 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Heerhugowaard

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een lager energieverbruik. In de gemeente Heerhugowaard zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Heerhugowaard hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Heerhugowaard?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Heerhugowaard. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en je kleding blijft langer mooi. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Heerhugowaard heeft een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Heerhugowaard

De waterhardheid van het water in Heerhugowaard is ongeveer 6.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-heerhugowaard-1704

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Delta Domela
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Lubron Proline SXT2

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heerhugowaard verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €860.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Heerhugowaard.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2175 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterverzachters starten vanaf €830 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1200 en €2250 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Heerhugowaard.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en zonder kosten installatiebedrijven, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €140
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1010
Zouttabletten€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €155 p/jaar
InstallatiekostenV.a €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Heerhugowaard?
De hardheid van het kraanwater in Heerhugowaard is grofweg 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Heerhugowaard.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie