Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Texel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Texel heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten vind je belangrijke info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Texel.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals minder lekker water en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €305 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid TexelHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Texel

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de woningeigenaren installeren een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, water met een lekkere smaak en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Texel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Texel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Texel?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Texel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Texel zit met een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Texel

De waterhardheid van het leidingwater in Texel is ongeveer 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-texel-1792

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Atag Descale 20
 • Mooiwater Mini
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Erie IQsoft Eco9
 • Boshuis Combilux plus 400

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Texel verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Texel.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €680, exclusief installatiekosten. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1375 en €2100 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Texel.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan men moeiteloos en gratis modellen, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €125
Mechanische waterontharderCirca €850
Elektronische waterontharderV.a €1040
Regeneratiezout€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €85 per 12 maanden
MontageV.a €170
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Texel?
De hardheid in Texel schatten we op 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is gemiddeld 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Texel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie