Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stede Broec

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Stede Broec resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze pagina verzamel je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Stede Broec.
 • Dit is de oorsprong van situaties als kalk op de lak van de auto en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lagere energierekening, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €235 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Stede BroecWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energierekening.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Glascorrosie.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Stede Broec

Wil jij ook af van geïrriteerde huid of koffie of thee dat bitter smaakt? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, het textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Stede Broec opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Stede Broec wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Stede Broec?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Stede Broec. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Stede Broec ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Stede Broec

De waterhardheid van het water in Stede Broec is ongeveer 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-stede-broec-1616

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Aquarex IMP Pro 14
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Delta Duplex compact
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Ecowater) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stede Broec voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Stede Broec.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €160 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1575 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van deze systemen starten vanaf €650 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1625 en €1725 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Stede Broec.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe supersnel experts, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €870
Elektronische waterontharderVanaf €1160
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudVanaf €95 (jaarbasis)
InstallatiekostenRond de €225
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Stede Broec?
De hardheid van het leidingwater in Stede Broec is circa 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: verminderde eczeem klachten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Stede Broec.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie