Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bergen Noord-Holland

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Bergen Noord-Holland leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal bekijk je waardevolle info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Bergen Noord-Holland.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €240 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Bergen Noord-HollandFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1931
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28900 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Bergen Noord-Holland

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen en hoog shampoo/zeepverbruik? Een groot deel van de woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Bergen Noord-Holland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Bergen Noord-Holland heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bergen Noord-Holland?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Bergen Noord-Holland. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Bergen Noord-Holland heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Bergen Noord-Holland

De waterhardheid van het water in Bergen Noord-Holland is om en nabij de 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-bergen-noord-holland-1931

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Atag Descale 15
 • BWT AQA Perla 20
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bergen Noord-Holland voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €960.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Bergen Noord-Holland.

Reken af met kalk!

Kom in contact met vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €110 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1850 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers starten bij €830 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1250 en €1925 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Bergen Noord-Holland.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en zonder kosten experts, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €880
Elektronische waterontharderV.a €1020
Tabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudCirca €105 per jaar
PlaatsingRond de €170
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Bergen Noord-Holland?
De waterhardheid in Bergen Noord-Holland ligt rond de 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bergen Noord-Holland.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie