Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gooise Meren

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Gooise Meren heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal verzamel je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Gooise Meren.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als aanslag op servies en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €205 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Gooise MerenTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1403
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Gooise Meren

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en aanslag op servies? Meer en meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Gooise Meren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Gooise Meren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gooise Meren?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Gooise Meren. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Gooise Meren heeft een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Gooise Meren

De waterhardheid van het drinkwater in Gooise Meren ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-gooise-meren-1403

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Amysoft E-200
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Waterluxe Duo 25
 • Kinetico Premier Maxi
 • Mooiwater Medium

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gooise Meren reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een lage prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Gooise Meren.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1725 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €1900 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een waterontharder in Gooise Meren.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je zonder problemen snel installatiebedrijven, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Mechanische waterontharderCirca €710
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1170
Regeneratiezout€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €130 per beurt
MontagekostenRond de €260
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Gooise Meren?
De hardheid van het water in Gooise Meren schatten we op 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gooise Meren.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie