Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aalsmeer

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Aalsmeer leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs check je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Aalsmeer.
 • Dit kan zorgen voor onder andere strepen op de ramen en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €265 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid AalsmeerZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1430
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Aalsmeer

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid of glascorrosie? Steeds meer Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een glanzende vaat en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Aalsmeer kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Aalsmeer hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Aalsmeer?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Aalsmeer. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Aalsmeer zit met een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Aalsmeer

De waterhardheid van het leidingwater in Aalsmeer ligt op ong. 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-aalsmeer-1430

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Apic Melite
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • 038waterontharder Compact 20

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. BWT) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Aalsmeer minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Aalsmeer.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1500 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders starten vanaf €840, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1250 en €1775 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Aalsmeer.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Zo kan je eenvoudig en vandaag nog installatiebedrijven, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €155
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €780
Waterontharder (elektronisch)Circa €1030
Zouttabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €110 op jaarbasis
InstallatieV.a €230
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Aalsmeer?
De hardheid in Aalsmeer is plus minus 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is gemiddeld 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Aalsmeer.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie