Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Edam-Volendam

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Edam-Volendam resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina bekijk je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Edam-Volendam.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als bittere thee en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €220 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid Edam-VolendamHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1131
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere stookkosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Edam-Volendam

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt of witte aanslag op het glaswerk? Een toenemende groep Hollanders en Belgen nemen een slimme waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Edam-Volendam zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Edam-Volendam hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Ontharder informatie.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Edam-Volendam?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Edam-Volendam. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Edam-Volendam heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, minder last van een droge huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Edam-Volendam

De waterhardheid van het drinkwater in Edam-Volendam ligt op ong. 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-edam-volendam-1131

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • 038waterontharder Separaat 10
 • NoCalc NoCalc
 • Mooiwater Mini+
 • Hydrotense Seduction 16
 • Erie Slimline Eco24

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Edam-Volendam minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €840.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Edam-Volendam.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €130 voor magnetische ontharders tot een slordige €1775 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €790, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1325 en €1700 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Edam-Volendam.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je eenvoudig supersnel merken, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €110
Mechanische waterontharderBegint bij €750
Elektrische waterontharderV.a €910
Onthardingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €90 p/jaar
MontagekostenVanaf €210
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Edam-Volendam?
De hardheid van het kraanwater in Edam-Volendam bedraagt 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. prettige douchebeurt, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Edam-Volendam.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie