Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Koggenland

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10.36 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Koggenland maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 10.36 dH in Koggenland.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid KoggenlandHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1652
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparing op de energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Koggenland

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid en witte aanslag op het glaswerk? Flink wat mensen lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Koggenland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Koggenland wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Koggenland?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Koggenland. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Koggenland zit met een waterhardheid van 10.36. Samengevat: hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Koggenland

De waterhardheid van het water in Koggenland is 10.36 dH. Dit houdt in dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-koggenland-1652

Veel gekozen merken

 • Aquarex IMP Pro 18
 • SuperSoft SuperSoft
 • AEG 22 L
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Koggenland verklein je de dH waarde van 10.36 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Koggenland.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2100 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen bij €670, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1250 en €1950 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Koggenland.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en direct monteurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €130
Waterontharder (mechanisch)C.a. €660
Waterontharder (elektronisch)Circa €950
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudBegint bij €160 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €180
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Koggenland?
De hardheid van het leidingwater in Koggenland is plus minus 10.36 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld middels een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Koggenland.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie