Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Medemblik

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Medemblik maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website vind je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Medemblik.
 • Dit kan zorgen voor problemen als eczeem klachten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MedemblikTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1671
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Medemblik

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en strepen op de ramen? Een toenemende groep Hollanders en Belgen bestellen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Medemblik kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Medemblik hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Medemblik?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Medemblik. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Medemblik kent een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lager energieverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Medemblik

De waterhardheid van het water in Medemblik is ongeveer 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-medemblik-1671

Interessante installaties

 • Aquarex IMP Pro 26
 • BWT AQA smart
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Atag Descale 5
 • BWT AQA Perla Duo

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Delta) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Medemblik verklein je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Medemblik.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €60 voor magnetische ontharders tot zo’n €2075 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, het type ontharder en het vermogen. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontharders starten vanaf €730, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1500 en €2225 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Medemblik.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog specialisten, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €110
Waterontharder (mechanisch)Rond de €660
Elektrische waterontharderRond de €1170
Reinigingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudV.a €120 per 12 maanden
InstallatieV.a €230
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Medemblik?
De hardheid van het kraanwater in Medemblik is plus minus 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is om en nabij de 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Medemblik.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie