Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heiloo

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Heiloo heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs check je nuttige info info over de waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Heiloo.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals geïrriteerde huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €230 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid HeilooZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeiloo
Postcode1851
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Heiloo

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel en/of te veel schoonmaken? Veel Hollanders en Belgen plaatsen een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Heiloo zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Heiloo wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Heiloo?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Heiloo. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Heiloo heeft een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Heiloo

De waterhardheid van het drinkwater in Heiloo is 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heiloo-1851

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Atlantis Krausen C100-E
 • North Star 40ED
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • NoCalc NoCalc

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Heiloo verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Heiloo.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1900 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontharders starten bij €800, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2150 inclusief plaatsing. In het volgende schema tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Heiloo.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog experts, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €150
Waterontharder (mechanisch)Circa €670
Waterontharder (elektrisch)Circa €930
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudVanaf €155 per jaar
InstallatiekostenRond de €240
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Heiloo?
De hardheid in Heiloo ligt rond de 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor structureel lagere energiekosten en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Heiloo.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie