Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zaanstad

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Zaanstad maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Zaanstad.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld kalkstrepen op glas en lak en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €340 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid ZaanstadWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1544
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Zaanstad

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en te veel schoonmaken? Meer en meer Hollanders en Belgen lossen dit op met een professionele waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Zaanstad zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Zaanstad gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zaanstad?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zaanstad. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor smaakvol water en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zaanstad heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Zaanstad

De waterhardheid van het water in Zaanstad is 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-zaanstad-1544

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Apic Heracles
 • Watercompany Softflow 15
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Erie IQsoft Eco26
 • BWT AQA Perla Duo

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zaanstad verklein je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Zaanstad.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €55 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1800 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van deze systemen zijn zo’n €780 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1100 en €2125 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Zaanstad.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en gratis modellen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €115
Mechanische waterontharderC.a. €680
Elektronische waterontharderC.a. €1120
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudBegint bij €120 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €275
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Zaanstad?
De waterhardheid in Zaanstad is circa 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland ligt rond de 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zaanstad.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie